ΑρχικήΕταιρείαΠολιτική ποϊότητας
ΕιδήσειςΕπικοινωνία
COM FR DE GR US CA
Εταιρεία
Προφίλ Στόχοι Εταιρική Παρουσία

Η ΕΣΚΑΡΚΟΜ Α.Ε. ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το έτος 2009. Παράλληλα, απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα σαράντα και πλέον χρόνων επαγγελματικής εμπειρίας ενασχόλησης με την βιομηχανία επεξεργασίας κατεψυγμένων και νωπών τροφίμων, ως κληροδότημα των πρωθύστερων αυτής εταιρειών της ιδίας οικογενείας (ΣΑΛΙΓΚΑΡ Α.Ε., ΣΑΛΙΚΟΜ Α.Ε.), που λειτούργησαν διαρκώς από το 1968 έως και το 2009 ακριβός στον ίδιο επιχειρηματικό κλάδο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο δημοτικό διαμέρισμα Σεβαστιανών, Δ. Σκύδρας (Ν. Πέλλας, Ελλάδα).

Η εταιρεία μας λειτουργεί δυο βιομηχανικές μονάδες στεγασμένες σε δυο ξεχωριστές εργοστασιακές εγκαταστάσεις. Η μια εστιάζει στην επεξεργασία σαλιγκαριών και η άλλη στην επεξεργασία φρούτων και λαχανικών. Στην ιδιοκτησία της ΕΣΚΑΡΚΟΜ συμπεριλαμβάνονται ακόμη, ανεξάρτητες ψυκτικές – αποθηκευτικές εγκαταστάσεις συνολικής χωρητικότητας άνω των 38.000 m³. Η συνολική στεγασμένη επιφάνεια των εγκαταστάσεων μας υπολογίζεται αθροιστικά να ξεπερνά τα 14.000 m².Το εργατικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένου του μόνιμου και εποχιακού προσωπικού αυξομειώνεται εποχιακά μεταξύ 200-400 εργαζομένων.

Η γκάμα των προϊόντων μας προκύπτει από την παραγωγική διαδικασία των δυο ξεχωριστών βιομηχανικών μονάδων. Από την πρώτη περιλαμβάνει βουτυρωμένα σαλιγκάρια ('a la Bourguignonne'), κονσέρβες κρέατος σαλιγκαριών καθώς και κενά κελύφη σαλιγκαριών. Από την δεύτερη κατεψυγμένα φρούτα (IQF) με κύρια προϊόντα τα εκπυρηνομένα ή μη κεράσια, τα μισά βερίκοκου, όπως και τους κύβους ροδάκινου και βερίκοκου. Η δυνατότητα επεξεργασίας των εγκαταστάσεων μας πλησιάζει τους 3000 τόνους ζωντανών Σαλιγκαριών και 20000 τόνους Φρούτων ετησίως.

Για την παραγωγή των προϊόντων μας επεξεργαζόμαστε τις καλύτερες πρώτες ύλες. Τα σαλιγκάρια συλλέγονται ζωντανά από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, των χωρών της Βαλτικής και την Ελληνική επικράτεια. Τα φρούτα φτάνουν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ολόφρεσκα κατά την περίοδο της συγκομιδής από τους γεωργούς των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Κορινθίας, των πιο ονομαστών περιοχών παραγωγής ροδάκινου, κερασιού και βερίκοκου αντιστοίχως πανελλαδικός.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τελικών προϊόντων εξάγεται επί το πλείστον στις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης όπως και αλλού ανά τον κόσμο. Ακόμη, μέρος της παραγωγής διατίθεται και στην εσωτερική ελληνική αγορά, μέσω επιλεγμένου δικτύου διανομής.

1968, Ίδρυση της ΣΑΛΙΓΚΑΡ Α.Ε.
1978, Επέκταση εγκαταστάσεων εργοστασίου και ανέγερση Κτιρίου διοίκησης
1984, Χρυσό βραβείο εξαγωγών του Ε.Β.Ε.Α
1990, Εγκαίνια καινούριου εργοστασίου επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών
1998, Ανέγερση καινούριου κτιρίου ψυγείων
2009, Ίδρυση της ΕΣΚΑΡΚΟΜ Α.Ε.
2013, Ολική ανακαίνιση εργοστασίου επεξεργασίας σαλιγκαριών
2014, Ολική ανακαίνιση εργοστασίου επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών
ESCARCOM FOOD INDUSTRY 2011 - 2015 ®